Jodiumsuppletie wordt niet routinematig aanbevolen in de preconceptiefase. Tijdens de zwangerschap en borstvoeding dient een dagelijkse inname van 200 µg verzekerd te worden.
Melk is de voornaamste leverancier van Jodium (meer dan de helft van de dagelijkse behoefte), daarnaast voorziet vis in minder dan een kwart van de behoefte en eieren en graangewassen elk voor ongeveer 5% van de behoefte. Een verblijf aan zee is, in tegenstelling tot wat oorspronkelijk aangenomen werd, geen determinant voor de aanbreng van jodium.
Mede dankzij de fortificatie van het bakkerszout is er momenteel voldoende aanbreng van jodium in de algemene bevolking. Voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, is de aanbreng van jodium uit de voeding nog suboptimaal. Gezien de bijkomende behoefte aan jodium tijdens de zwangerschap, raadt de HGR tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode een supplement aan van 50-100 µg/dag. Een Cochrane review van 2017 raadt echter niet standaard suppletie aan in gebieden waar geen ernstige tekorten voorkomen (Harding et al., 2017).